Blogafbeelding Meisje zonder werk

wat zijn de beste vacaturewebsites?

Ze bestaan echt: fijne vacaturewebsites, die precies begrijpen waar jij naar zoekt. Met een goed werkende interface, écht leuke vacatures, handige filters en een alert-systeem dat nog werkt ook . Dit zijn mijn favoriete vacaturewebsites.

5 slimme zoektips om jouw ideale baan te vinden

Hou je opties open

Soms is het goed om precies te weten wat je zoekt. Het vernauwt namelijk je zoekrichting en dus ook je zoekresultaten. Je bent dan gefocust op 1 doel en stuurt daar al je positieve energie naar toe. Maar soms is het ook goed om eens naar iets totaal anders te kijken, zoals een andere branche of een andere stad. Kijk maar eens, je kunt jezelf soms verbazen. Bijna niemand vindt maar 1 ding leuk. Voel je er wat bij en word je er enthousiast van? Dan is het het waard om je eens in die richting te verdiepen.

Functieprofielen zijn niet de waarheid

Staar je niet blind op de inhoud van een functie. Functieprofielen zijn namelijk niet statisch: er is meestal ruimte om taken en verantwoordelijkheden toe te voegen of soms aan een ander door te geven, zeker als je een goede naam hebt gemaakt. Goede werkgevers staan daarnaast open voor jouw ideeën: wat denk jij dat de hoogste prioriteit verdient in jouw functie? Je mag altijd aangeven waar je wel en niet goed in bent en wat je wel en niet leuk vindt om te doen. Ik weet zeker dat elke werkgever zo’n eerlijk gesprek zal waarderen. Schep vertrouwen, dan krijg je vertrouwen.

Wees niet bang voor een verkeerde keuze

Je weet nooit of een baan, een kerel of een haarstijl bij je past voordat je het hebt geprobeerd. Er is altijd een kans dat je na een paar maanden alweer afscheid neemt. Natuurlijk wil je dat niet. Maar het is niet geheel te voorkomen, ook al heb je nog zo goed onderzoek gedaan naar wat jij zoekt in een baan en meerdere gesprekken gevoerd met je werkgever. Laat je niet leiden door de angst om het verkeerde te kiezen. Je kunt nooit de toekomst voorspellen.

Werk zoeken is topsport, dus rust af en toe uit

Ga niet 8 uur lang naar vacatures zoeken, daar heb je helemaal niks aan. Ben je te fanatiek bezig met het solliciteren, dan heb je te weinig energie over om uiteindelijk een knallend sollicitatiegesprek te voeren. Het is dus van vitaal belang dat je goed voor jezelf zorgt tijdens je zoektocht naar werk. Na een ochtendje werken aan je sollicitaties is het goed om te herstellen. Dit kun je realiseren door dingen te doen die energie geven. Inderdaad: het doen van leuke dingen! Dat is geen ‘spijbelen, uitkering trekken of lui zijn’, dat is goed voor jezelf zorgen.

creatief / cultureel

Journalist, eventmanager, drummer: creatieve beroepen zijn ontzettend populair. Wil je er als de kippen bij zijn, check dan deze vacaturewebsites.

non profit

Werken bij de gemeente, de plaatselijke universiteit of hogeschool of bij de overheid. Non-profit instellingen worden vaak over het hoofd gezien als potentiële werkplek, maar zijn juist een goede werkoptie. Ze bieden hogere salaris en veel doorgroeimogelijkheden.

marketing

We zijn allemaal influencers en social media experts. Maar wil je er ook je geld mee verdienen? Zoek dan eens op een baan als social media reporter, content maker of online marketeer op deze fijne vacaturewebsites.

duurzaam

Geen millennial wil werken bij een bedrijf dat een veel te groot steentje bijdraagt aan het opwarmen van de aarde. Duurzame betaalde vacatures zijn schaars, maar ze bestaan. En hoe meer vraag er naar komt, hoe groter het aanbod wordt.

zorg

Werken in de zorg is een zwaar maar prachtig beroep. Onderstaande vacaturewebsites kunnen je helpen, maar vergeet ook niet de websites van ziekenhuizen en andere zorginstellingen bij jou in de buurt te checken.

techniek

Handen uit de mouwen! Alle engineers (in de alle vormen en maten) aan het werk.

it

Programmeurs en designers hebben meestal geen hulp nodig met het vinden van een baan. Verander je titel op LinkedIn naar ‘beschikbaar’ en je hebt het voor het uitkiezen. Heb je toch wat hulp nodig, kijk eens op de volgende websites:

finance

Wie goed is met cijfers, moet zijn talenten benutten. Bijna elk groot bedrijf vraagt naar wiskundewonders, rekenknobbels en excel-experts.

zoekmachines

Whoeps, 1100 resultaten. Bij de meeste vacaturezoekmachines is zoeken naar geschikte vacatures als een speld in een hooiberg. Gelukkig zijn er ook goede zoekmachines met een fijne interface die je helpen in plaats van tegenwerken.

facebook

Facebook is een goudmijn voor vacatures. Je vindt er allerlei groepen en bedrijfspagina’s die vacatures aanbieden. Gebruik de volgende zoekwoorden na de hashtag (#): woonplaats, branche, functietitel of je favoriete bedrijven. Zoals: vacatures in horeca Utrecht, Marcom vacatures of Java specialists.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.