Liegen op een sollicitatiegesprek. Ik doe het weleens. Het is niet netjes, ik weet het. Maar soms voelt het als de enige manier om aangenomen te worden voor een baan.

“En waarom zou je graag bij ons willen werken?” vraagt mijn potentieel aanstaande werkgever. Ze kijkt me aan.
“Omdat het me heel leuk lijkt om een kijkje in de keuken te krijgen van zo’n groot bedrijf. Er gebeurt hier van alles en het is natuurlijk heel bekend.” Met een knikje sluit ik mijn leugen af.

Ik ben een slechte leugenaar. Als je mijn mening niet wilt horen, dan moet je er niet naar vragen, weten mijn vrienden. Maar ja, dat kan ik moeilijk zeggen op een sollicitatiegesprek. Liegen op een sollicitatiegesprek is soms beter dan de waarheid vertellen, als de waarheid je niet gaat helpen om die baan te krijgen. Ben ik de enige die er zo over denkt? Als ik naar waarheid had geantwoord, dan had het zo geklonken.

Waarom ik graag hier wil werken? Geld. En ik hoef maar 10 minuutjes te fietsen tot jullie kantoor en dat is echt top. Ik vind verder dat jullie bedrijf allesbehalve duurzaam is en ik zou nooit iets kopen hier.

Bovendien liegen werkgevers ook tegen ons, dus hoe schuldig moet ik me voelen?

Altijd maar die eisen

Onze cultuur zegt dat we extra enthousiast, extra begripvol en extra slim moeten zijn tijdens een sollicitatiegesprek. Er azen namelijk meerderen op dat begeerlijke bureau. Dus zitten we daar leuk te wezen, mooi aangekleed en opgemaakt, terwijl de stabiliteit van ons leugenaarsmasker wordt getest door 1 of 2 oplettende recruiters, collega’s werkgevers. Als zij door het masker heen kunnen kijken, dan blijkt dat we slechts doodgewone mensen zijn. Grote kans dat we dan niet enthousiast, ambitieus, proactief, communicatief vaardig en marktconform genoeg zijn voor de functie. Halen we het wel en worden we uitgenodigd voor een volgend gesprek? Dan heeft de acteur de scène goed gespeeld. Maar wie ben jij dan?

Liegen als overlevingsstrategie

Waar zit de grens tussen extra gezellig zijn en je voordoen als een ander? Als je niet jezelf bent, hoe weet je dan of er een match is met je toekomstige collega’s en met het bedrijf? Het is voor jou net zo goed een eerste kennismaking, waarin je bepaalt of zij jou mogen inzetten als werknemer. Daarnaast nodigt het moeten vechten voor een plekje uit tot liegen. Ben je eerlijk over waarom je er wilt werken? Ben je eerlijk over je hobby’s, je achtergrond, je cultuur? Ga je het vertellen dat je het niet prettig vond dat ze je een kwartier hebben laten wachten? Ben je zo hard aan het proberen dat je amper uit je woorden komt en niet je ‘passie’ voor de functie kunt overbrengen? De druk om te voldoen aan hun eisen van een bedrijf, kan je sollicitatie verkeerd laten lopen of zelfs verpesten.

Het perfecte plaatje bestaat niet

Recruiters zijn vast veel tijd kwijt aan het schrijven van vacatures. Je moet dit gestudeerd hebben, je moet daar nu wonen, hier en hier moet je ervaring mee hebben. Ze schetsen perfecte plaatjes. Niet gek dat wij sollicitanten bang zijn om onszelf te laten zien. Wij zijn geen perfecte mensen. We willen gewoon werk(en). Omdat we programmeren superleuk vinden of omdat we ideeën hebben voor het verbeteren van klantcontact. Of we hebben geld nodig, maar we zullen zeker ook onze best doen. Hoe moeilijker werkgevers het maken om aangenomen te worden (lees: personal assessments, persoonlijkheidstesten en proefdagen), hoe kleiner de kans is dat ze eens een verrassing tegen komen. “Hé, dat is leuk, je hebt geen ervaring van systeem A, maar je weet wel veel over systeem B dat ik al jaren probeer op te zetten!” Bovendien: creativiteit volgt diversiteit. Heb jij als werkgever een team vol perfect plaatjes, dan droogt je stroom aan nieuwe ideeën snel op. Dat worden saaie vergaderingen.

Wat je geeft, krijg je terug

Elke werkgever wil leuke, positieve en intrinsiek gemotiveerde werknemers. Het soort dat haar best doet, vol energie met nieuwe ideeën aan de slag gaat en helemaal op haar plek zit. Guess what: dat wil elke werknemer ook! Liegen op een sollicitatiegesprek slaat dus nergens op. Dat is de slechtste start van een samenwerking die je kunt bedenken. Net als maskers opzetten of good cop bad cop spelletjes. Ik wil een eerlijke ontmoeting tussen 2 mensen die op zoek naar hetzelfde: geld en geluk. Liegen op een sollicitatiegesprek zou niet nodig moeten zijn.

Ik ga jou helpen om jouw droomleven te vinden

Als maatschappij vinden we werken heel belangrijk. Prima, maar dan heb je wel eerst een leuke baan nodig. En die is vaak niet zo gemakkelijk te vinden! In dit e-book laat ik je zien hoe je een toffe baan vindt. Met de helft van de tijd, moeite en energie die je tot nu toe aan solliciteren hebt besteed.

Succesvol solliciteren draait om jou. Want succes krijg je pas als je weet wat je doelen zijn. Én als je doelen realistisch en eerlijk zijn. Daarom leer je in dit e-book vooral veel over jezelf: wie ben jij en waar ben jij naar op zoek?

Daarnaast leer je in dit e-book:

  • al mijn sollicitatiegeheimen. Wist je dat de leukste functies al gevuld zijn vóórdat de vacature online staat? Ik leg je uit hoe jij er als eerste bij kunt zijn.
  • hoe je een vacature moet lezen, welke onderdelen belangrijk zijn en welke vacaturetermen je met een korreltje zout mag nemen (mijn favo hoofdstuk!).
  • een aantrekkelijke e-mail, sollicitatiebrief en cv te schrijven.
  • mijn simpele trucs voor een ontspannen en gezellig sollicitatiegesprek waardoor ‘de klik’ ontstaat.
  • hoe je moed blijft houden na een afwijzing.
  • het vacaturewoordenboek kennen met meer dan 100 bekende, maar oh zo vage vacaturetermen. Met CTRL-F heb je altijd een vertaling bij de hand als je een vacature leest.

In 53 pagina’s leer je op een relaxte manier te solliciteren, zonder haast, stress of druk. Iedereen kan succesvol solliciteren als je deze handige trucs kent.