Dit heb ik geweldig gedaan in 2018 - Meisje zonder werk

Dit heb ik geweldig gedaan in 2018

Aan het einde van het jaar is mej. perfectionist heel even stil en benoem ik alle dingen die ik goed heb gedaan dit jaar. Dit zijn vijf schouderklopjes voor mezelf voor 2018.

Ik ga niet meer werken

Hoera, vanaf 7 januari ben ik officieel freelance schrijfster! Hopelijk betekent dat dat ik in 2019 niet hoef te solliciteren. Ik ben super trots op mezelf dat ik mijn hart volg en eindelijk ga doen wat ik echt wil, zoals werken volgens mijn voorwaarden en op mijn natuurlijke ritme. Wat een geluk en een privilege dat ik dat kan doen. Ik ben ontzettend blij!

Ik accepteer mezelf volledig

In 2018 besloot ik alleen dingen te doen die bij mij passen en ‘nee’ te zeggen tegen activiteiten waar ik geen plezier uithaal. Het koste me meer energie om me constant aan te passen dan om te accepteren dat ik niet zo ‘cool’ ben zoals ik graag had willen zijn. Ik ben goed genoeg en ik hoef niemand anders te zijn.

Ik vond het een flinke uitdaging. Ik ben een groot voorstander van het uitbreiden van je comfortzone, maar hoe maak je onderscheid tussen die irreële angst en dingen die je gewoon niet wilt? Ik heb geleerd dat mijn gedachtes het me vertellen. Overdreven angst wijst er op dat ik de grenzen van mijn vertrouwde leventje heb bereikt. Dan is het de kunst om mezelf over het hek te kiepen. En vertrouwen te hebben dat waar ik ook beland, het komt wel goed. Nee, het ís al goed. Ik ga mijn angst voor het onbekende in 2019 nog meer verslaan.

Ik ben eerlijk

Ik weet beter dan ooit wat ik voel en wil doordat ik nauwkeurig naar mijn gedachtes luister. Maar hoe communiceer je dat aan een ander? Omdat ik had besloten geen dingen meer te doen die ik niet wil, heb ik in 2018 afspraken afgezegd. Dat vond ik heel eng, want ik was bang dat mijn vrienden boos zouden worden. Was natuurlijk helemaal niet nodig, want bijna iedereen was lief, begripvol en respecteerde mijn keuze.

Ik ben kwetsbaar

In 2018 heb ik geleerd dat voor mij kwetsbaarheid de basis is van een duurzame relatie. Mijn vriend en ik gooien al onze gedachtes, gevoelens en verlangens op tafel, soms letterlijk als voorgerecht. Hoe meer we weten wat er in elkaars hoofd leeft, hoe beter we elkaar begrijpen en kunnen helpen. Soms doet het pijn om eerlijk te zijn. Ik heb de neiging om de deur dicht te rammen als iemand in mijn ziel begint te porren. Die pijn is mijn offer aan een eerlijke, respectvolle en gelukkige relatie.

Ik volg mijn intuïtie

Ik heb in 2018 veel nagedacht over wat ik wil bereiken in mijn leven. Wat is mijn doel? Ik ben er nog steeds niet achter. Ik weet wel dat ik de weg van de minste weerstand moet volgen. Doen wat het meest natuurlijk en logisch voor mij voelt. Dan zal het leven mij leiden naar waar ik moet zijn.

Wat heb jij in 2018 geweldig gedaan?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.