contact

Heb je een vraag of een verzoek? Samenwerken of samen protesteren? Neem dan contact op via de mail of sociale media.

EMAIL
yorien@meisjezonderwerk.nl

SOCIALE MEDIA
LinkedIn Yorien Stroosnijder
Instagram Yorien Stroosnijder
Pinterest Meisje zonder werk

DOCUMENTEN
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring

over mij

Hi, ik ben Yorien en ik ben de eigenaar en oprichter van Meisje zonder werk. Ik zoek een fulltime gelukkig leven, vol vrijheid, rust, natuur, dieren en een gezamenlijke veganistische lunch.

Ik begon met schrijven voor Meisje zonder werk toen ik in oktober 2018 opnieuw werkloos werd. Voor de 2e keer in 2 jaar zat ik – een energieke, creatieve 25-jarige communicatiewetenschapper met prima sociale vaardigheden, op de bank. Zonder werk, zonder geld, zonder doel. Dat voelde vreselijk. Ik was teleurgesteld in mezelf en in mijn leven en voelde me nutteloos en zwak. Ik wilde ontzettend graag de controle over mijn carrière terug. Maar hoe? Ik begon met het stellen van kritische vragen.

  • Wat zijn de verwachtingen van werkgevers die millennials aannemen?
  • Wat zijn de verwachtingen van millennials op de arbeidsmarkt?
  • Komen die overeen of zijn er verschillen? Wat zijn daarvan de gevolgen?
  • Hoe verloopt het sollicitatieproces? Zijn de regels transparant? Of voelt het als doorgestoken kaart?
  • Word ik voldoende ingelicht over de inhoud van de functie via de vacaturetekst?
  • Maak ik een eerlijke kans?

Uit de antwoorden op deze vragen bleek dat er meer mis was met de arbeidsmarkt dan met mij. Gelukkig! Deze waardevolle informatie wilde ik snel met iedereen delen die in hetzelfde schuitje zat. Dus legde ik mijn bevindingen vast op de manier die het beste bij mij past: door het geschreven woord en vol pit. De blog Meisje zonder werk was online!

mijn missie is om werk vinden makkelijker, leuker en relaxter te maken.

Mijn onderzoek naar de arbeidsmarkt voor millennials inspireerde anderen. Honderden lezers van Meisje zonder werk, van allerlei leeftijden, achtergronden en culturen – schreven dat ze zich herkenden in mijn ervaringen en emoties. Zij moedigden me aan tot een wilde gok: sinds januari 2019 ben ik freelance copywriter. Nu probeer ik de arbeidsmarkt van binnenuit te verbeteren. Door heldere vacatures te schrijven bijvoorbeeld. Het meisje zonder werk werkt weer. En dit keer zonder geluk voor geld te ruilen of zekerheid voor tijd op te offeren. Werk zoals het bedoelt is: niet als beperking, maar ter verrijking. Met zorg en liefde uitgekozen.

en jij?

Werkloos, werkzoekend of ontevreden met je werk? Ga maar lekker bladeren in mijn blogarchief, ik weet zeker dat je minstens 5 blogs vindt die jou kunnen helpen. Heb je hulp nodig met solliciteren? Ik heb 2 e-books geschreven, namelijk deze:

  • Mijn 10 jaar ervaring in solliciteren, vol vallen en opstaan, heb ik gebundeld in dé handleiding voor slim en succesvol solliciteren.
  • Ben je er klaar mee? Met stomme werkgevers, drama op werkvloer en met solliciteren al helemaal? In Nooit meer werken lees je hoe je uit dit cirkeltje stapt en je de realisatie van je droomleven in sneltreinvaart zet.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.