sollicitatietips

F-U-C-K sollicitatiestrategie

Wil jij zo snel mogelijk jouw droombaan vinden? Probeer dan deze nieuwe sollicitatiestrategie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek! Een realistische kijk op solliciteren: the good and the bad. En hoe je daar als ambitieuze en kritische sollicitant je voordeel uit kunt halen.

Veranderingen accepteren als een pro

Veranderingen accepteren is de snelste weg naar een gelukkiger leven. In plaats van ze ontwijken, kun je er ook iets positiefs van maken. Dit is de blog die je aanmoedigt veranderingen te accepteren zoals ze zijn.

Maakbaarheid van solliciteren

Geen goede baan? Dat zal dan wel aan jezelf liggen. We geloven allemaal in de maakbaarheid van solliciteren. Als je het niet voor elkaar hebt, dan is het je eigen schuld. Die illusie moet per direct de deur uit.

Gratis template sollicitatiebrief

Dat ik er alles aan doe om solliciteren zo makkelijk mogelijk te maken, weet je inmiddels al. Vandaag ga ik nóg een stap verder door deze gratis template sollicitatiebrief te maken voor jou. Even invullen, cv bijwerken en opsturen maar!

Sollicitatieschema voor werkzoekenden

Ineens zit je thuis, ben je officieel werkloos en word je geacht ‘actief te solliciteren’ naar ‘passende’ functies. Natuurlijk wil je solliciteren, je wil immers weer zo snel mogelijk aan de slag. Maar wanneer heb je goed genoeg gesolliciteerd? Een sollicitatieschema voor werkzoekenden helpt je daarmee.

Ik heb een mening en ik ben er trots op

“Ze willen je graag kneden”, fluisterde de receptioniste me in vertrouwen toe toen ik me bij haar meldde voor het sollicitatiegesprek. “Echt waar,” zei ze met haar ogen heimelijk gericht op het toetsenbord en haar gelakte nagels. “Ze vinden het niet leuk als je een mening hebt.”

Zo leef jij vandaag nog jouw droomleven

Je hoeft niet te wachten tot Prince Charming uit het niets verschijnt en je meeneemt op fantastische reizen. Of op je baas tot ze je eindelijk meer uren geeft. Je kunt nu al beginnen met je droomleven leven. Vandaag zelfs, als je bereid bent er een beetje energie in te steken.

Wat is jouw carrièreverhaal?

Je carrièreverhaal is die monoloog die je al honderd keer hebt opgedreund op een sollicitatiegesprek of bij het ontmoeten van een nieuw persoon. Maar hoe jij dat vertelt, heeft een grote impact op hoe je je voelt over jezelf en hoe de ander je ziet. Ben je een sukkel die al héél lang werkloos is […]

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.